4x inspirerende video’s om de koers voor 2021 te bepalen

4x inspirerende video’s om de koers voor 2021 te bepalen

Het einde van het jaar nadert. Dé tijd om je bedrijfsstrategie, beleidsplannen en targets opnieuw onder de loep te nemen. Want in de waan van de dag vergeet je soms hoe belangrijk het is om even stil te staan. Niet alleen bij wat je doet, maar zeker ook waarom je iets doet. Daarom geven we je in deze blog een flinke dosis inspiratie om je koers voor 2021 te bepalen. Zo deelt Bart 4x zijn meest inspirerende video’s met je.

1 – Golden Circle van Simon Sinek

Het gaat er niet om wat je doet, maar waarom je het doet. Dat is de strekking van Simon Sinek in zijn beroemde Golden Circle theorie. In de video legt hij haarfijn uit waarom sommige organisaties in staat zijn om mensen te inspireren en andere niet. Want ook al weet elke organisatie wat zij doen (een product of dienst verkopen), maar een klein aantal organisaties weet waarom zij iets doen. En dat gaat niet om zoveel mogelijk winst maken, maar over hetgeen waar jij je bed voor uitkomt in de ochtend. Benieuwd hoe je van binnen naar buiten kunt gaan communiceren?

2 – Elon Musk: what inspires you?

Elon Musk, de man van ruimterakketten, elektrische auto’s en zonnepanelen is een van de grootste excentriekelingen die de techindustrie ooit gekend heeft. Als het gaat om het initiëren van revolutionaire technologie is Elon Musk er als eerste bij. In deze video neemt hij ons mee in zijn nieuwste ontwikkelingen en gedachtegoed. “If we are not out there among the stars and being a multi planet species, I find the future incredibly depressing.” Deze quote in de video is me bijgebleven omdat het laat zien hoe ver zijn gedachtegoed rijkt en hoe groots zijn ideeën zijn. Erg inspirerend als je het mij vraagt! 

3 – Omdenken: Weerstand bij changemanagement

Heb je dit jaar grote (interne) veranderingen voor je bedrijf in gedachte? En ervaar je weerstand bij die veranderingen? Deze video van Omdenken laat zien hoe je dit op een andere manier kunt aanpakken. Het lijkt zo simpel, maar toch is de “oude” manier van denken iets dat nog vaak terugkomt in verschillende bedrijven. Benader je collega’s dus eens als een volwaardig partner. In een gezonde organisatie komen de initiatieven niet vanaf boven, maar uit de organisatie zelf. Het zijn juíst de medewerkers die de voelsprieten hebben voor wat wel en niet werkt.  

4 – Een peptalk van Kid President

We sluiten af met een aanmoedigende video van Kid President. Want een stevige peptalk is precies wat we soms nodig hebben! Zo legt Kid President uit: “If life is a game: aren’t we all on the same team? Start acting like it!” Hier sluit ik me volledig bij aan. Ga dus die dromen waarmaken in 2021, begin aan mooie samenwerkingen en durf risico’s te nemen. Het is onze gezamenlijke plicht om de wereld een stukje mooier te maken. Dus start vandaag en geef de wereld “a reason to dance”.

Inspirerende video delen?

We zijn erg benieuwd naar de inspirerende video’s van onze Becruiters! Deel je video via: info@becruit.nl. Alle inzendingen worden opgenomen en gedeeld in een volgende “be inspired”. 

Vergelijkbare Blogs

Becruit interim is live!

Ruim vier jaar adviseert Becruit de top 100 partners van Nederland over de invulling van…

Hoe trek je medewerkers aan in de arbeidsmarkt anno 2023?

Hoe trek je als (MKB)onderneming nieuwe medewerkers aan anno 2023? Een van de ontwikkelingen in…

Becruit’s zomer blog – Adem in, adem uit! Top 3 meditatie apps

Het is zomervakantie! Een goed moment om te reflecteren op afgelopen tijd en eens goed voor…

Groot nieuws: Becruit is verhuisd!

Misschien heb je het al gehoord, misschien ook niet. We zijn verhuisd naar een nieuw pand!…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?