Jeroen is de nieuwe Master Data Officer bij Mpac Langen

#Jobdone: Jeroen is de nieuwe Master Data Officer bij Mpac Langen

Mpac Langen ontwerpt en produceert kartonneer- en verpakkingsmachines voor bedrijven overal ter wereld. Als snelgroeiende en globaliserende organisatie is een Master Data Officer onmisbaar voor een kwalitatief goede datahuishouding. En dat is nu precies de nieuwe functie van Becruiter Jeroen Halverstad. Een baan die Jeroen op het lijf is geschreven. Hoe komt hij aan deze functie? En waar komt zijn passie voor data vandaan? Je leest het in deze #Jobdone.  

Werken met data: op het lijf geschreven

Dat data als een rode draad door zijn loopbaancarrière loopt, blijkt uit het pad dat Jeroen tot nu heeft bewandeld. Zo vertelt hij: “Na afronding van het gymnasium, ben ik begonnen als webdeveloper. Die technische kant heeft er bij mij altijd al ingezeten. Daarna ben ik in de logistiek terechtgekomen en projectmanagement gaan doen. Intussen werd data en de analyse daarvan een steeds groter component in mijn werkzaamheden. Dat vind ik ook het mooiste eigenlijk: alles wat met data te maken heeft.” Ondanks dat Jeroen plezier had in zijn toenmalige functie, moest hij noodgedwongen op zoek naar een andere baan. Een reorganisatie – mede te wijden aan corona – kon niet worden voorkomen. 

Een gloednieuw ERP-systeem

Gelukkig duurde het niet lang voordat Jeroen een nieuwe baan had gevonden. Jeroen: “Ik was de laatste jaren steeds meer bezig met data-analyses en data integriteit. Voor mezelf heb ik altijd al voorgenomen dat ik daar verder in wil. En eigenlijk alsof het zo moest zijn, kwam deze functie op mijn pad. Als Master Data Officer bij Mpac Langen ben ik de spil tussen de applicatiemanager en de gebruikers. Het is mijn taak om te weten wat elke gebruiker in het ERP-systeem doet.” Ondanks dat Jeroen pas net gestart is, staat gelijk voor een uitdaging: “Mpac Langen start op 1 oktober met een gloednieuw ERP-systeem. Dat is pittig, maar ook heel interessant en leerzaam. Samen met het team bekijken we de bedrijfskritische data en gaan we ervoor zorgen dat het op globaal niveau goed staat!”

“Mpac Langen start op 1 oktober met een gloednieuw ERP-systeem. Dat is pittig, maar ook heel interessant en leerzaam.

Het becruit netwerk

Een goed onderhouden netwerk is soms goud waard. Althans, voor Jeroen bracht het deze mooie positie bij Mpac Langen. Jeroen: “Een collega van mij, Rick Krijnen, zag als Becruiter de functie voorbijkomen en heeft mij aangedragen. Na een eerste paar leuke skypesessies met Becruit, mocht ik op gesprek bij Mpac Langen. Becruit heeft me ontzettend goed geholpen met de voorbereiding hiervan. Dat zie je niet vaak op die manier. Zo heb ik het in ieder geval nog nooit ervaren. Ze deelde bijvoorbeeld essentiële informatie over mijn gesprekspartners en hielp me bij het stellen van de juiste vragen. Altijd op een transparante en coöperatieve manier! 

Vergelijkbare Blogs

#Jobdone: Een natuurkundige Vermeer bij Capgemini: Geert-Jan de Bont gestart als Solution Manager!  

Hoe maak je van een complex probleem een verhelderend stuk? Daar weet Geert-Jan de Bont…

#Jobdone: a solution from India, Darthick is de nieuwe Azure Solution Architect bij Capgemini! 

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Cliff Vaessens op z’n plek als Cloud Engineer bij Solipsis!

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Niels Spiegelenberg neemt een duik in het diepe als nieuwe Manager Hardware & Software Engineering bij Mpac Langen

Maak kennis met Niels Spiegelenberg! Sinds juli is hij de nieuwe Manager Hardware & Software…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?