#Jobdone: Hans is de nieuwe Manager Support Systemen bij Detailresult Groep

#Jobdone: Hans is de nieuwe Manager Support Systemen bij Detailresult Groep

Waarschijnlijk gaat er bij de naam Detailresult Groep niet direct een belletje rinkelen. Toch is dit het moederbedrijf van de supermarktketens Dirk & Dekamarkt. Met meer dan 200 filialen, ruim 22.000 collega’s en een consumentenomzet van 2,2 miljard is de ICT-omgeving op z’n zachts gezegd complex te noemen. Op 7 september is Becruiter Hans Aalbers bij het familiebedrijf gestart als de nieuwe Manager Support Systemen. In deze #Jobdone spreken we hem over zijn nieuwe baan, het werken bij een familiebedrijf en zijn ervaringen met Becruit.

Van de bouwsector naar de retail

Als IT-directeur heb ik bijna 10 jaar bij bouwbedrijf Dura Vermeer gewerkt. Maar ik was toe aan verandering. Aangezien ik eind vijftig ben wilde ik nog één keer van werkgever wisselen, nog een keertje iets anders doen. Vandaar dat ik in goed overleg met mijn werkgever besloten heb dat het tijd was voor wat nieuws! Met de hulp van Becruit heb ik de overstap van bouw- naar de retailsector gemaakt. Wat ik daar zo leuk aan vindt?! We doen allemaal boodschappen, dus het is lekker concreet en tastbaar wat je doet. Dat spreekt me erg aan.

Nieuwe IT-strategie in familiebedrijf

Ik ben niet op zoek naar een baan waar ik zo belangrijk mogelijk ben, maar wil zoveel mogelijk leuke, nieuwe dingen doen. Anders dan mijn vorige baan, ben ik nu geen directeur maar beschik ik – als Manager Support Systemen – over een gedeelte van het IT-speelveld. Voor dat gedeelte ga ik samen met de directeur IT de aankomende tijd aan de slag met het implementeren van de nieuwe IT-strategie. Dit ga ik verder uitwerken en eigen maken. Daarnaast ben ik natuurlijk druk met het kennismaken met alle nieuwe collega’s. Erg leuk om te zien dat de twee families nog steeds vertegenwoordigd zijn in het bedrijf. Net als Dura Vermeer is ook Detailresult Groep een écht familiebedrijf. Dat merk je goed aan de langetermijnvisie die ze hebben.

Ik ben niet op zoek naar een baan waar ik zo belangrijk mogelijk ben, maar wil zoveel mogelijk leuke, nieuwe dingen doen.

Een streepje voor met Becruit

Via de netwerkstructuur ben ik bij Becruit terechtgekomen. Naamgenoot Hans Schrijver heeft mij geïntroduceerd en voor dat ik het wist was ik in gesprek met Bart van Becruit. Dat het aandraagsysteem werkt merkte ik direct. Want als je actief wordt aangedragen door een warm contact heb je toch net even dat streepje voor. Ook bij de werkgever. Werkt perfect dus! Daarbij vond ik het mooi dat Becruit de waarde van mijn leeftijd inzag. Juist al die jaren ervaring maakt dat ik erg geschikt ben voor deze managersfunctie. Ik kan dan ook niet wachten om al mijn kennis en kunde de aankomende jaren in te gaan zetten bij Detailresultgroep! 

Vergelijkbare Blogs

#Jobdone: Een natuurkundige Vermeer bij Capgemini: Geert-Jan de Bont gestart als Solution Manager!  

Hoe maak je van een complex probleem een verhelderend stuk? Daar weet Geert-Jan de Bont…

#Jobdone: a solution from India, Darthick is de nieuwe Azure Solution Architect bij Capgemini! 

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Cliff Vaessens op z’n plek als Cloud Engineer bij Solipsis!

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Niels Spiegelenberg neemt een duik in het diepe als nieuwe Manager Hardware & Software Engineering bij Mpac Langen

Maak kennis met Niels Spiegelenberg! Sinds juli is hij de nieuwe Manager Hardware & Software…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?