#Jobdone: Becruiter Ken Smit start bij Profource

#Jobdone: Becruiter Ken Smit start bij Profource

Bij Profource geloven ze dat bedrijfsprocessen altijd efficiënter kunnen. Met ruim 250 medewerkers helpen zij bedrijven met het optimaliseren van hun administratieve processen. Sinds 1 augustus heeft Profource er een gloednieuwe junior accountmanager bij: Ken Smit. In deze #jobdone vertelt Ken over zijn ervaringen met Becruit, het sollicitatieproces en zijn nieuwe werkgever Profource. Benieuwd? Lees snel verder.

De eerste kennismaking met Becruit

Op papier was Ken één dag in dienst bij zijn nieuwe werkgever. Maar helaas gooide de coronacrisis roet in het eten. Jammer, want een baan in sales was precies wat hij zocht. Ken: “Tijdens de opleiding commerciële economie heb ik mijn liefde voor sales ontdekt. Ik kon dan ook niet wachten om het bedrijfsleven in te stappen en mijn carrière te starten. Echt een domper dus, dat dit vanwege corona niet door kon gaan. Gelukkig kwam ik niet veel later in contact met Bart en kreeg ik opnieuw de kans om te solliciteren voor een accountmanagersfunctie. Dit keer bij Profource in Rotterdam. Wat mij opviel aan Bart was dat hij oprecht geïnteresseerd was en begreep waar mijn inhoudelijke interesses liggen. Heel anders dan recruiters die me via een onpersoonlijk LinkedIn bericht proberen binnen te “hengelen”. Reden genoeg dus om samen met Becruit op zoek te gaan naar mijn nieuwe baan! ”

Klaarstomen voor het sollicitatieproces

Ken: “Voorafgaand aan het eerste sollicitatiegesprek heeft Bart mij intensief geholpen met de voorbereiding. Ik geloof dat we elkaar wel 7 of 8 keer gesproken hebben. Hij gaf mij tips om mijzelf beter te presenteren, waarbij ik steeds kleine opdrachtjes mee naar huis kreeg om te oefenen. Dit was – opzichzelfstaand al een erg fijn leerproces – maar gaf me daarbij ook vertrouwen tijdens de sollicitatieprocedure. Na een succesvolle eerste kennismaking met de directeur en leidinggevende kreeg ik in de tweede ronde een assessment aan de hand van de Big 5 persoonlijkheidstest. Doordat ik de test voorafgaand ingevuld had, wisten ze al voor een groot deel hoe mijn persoonlijkheid eruitzag. Het assessment was een gesprek waarbij ze dieper ingingen op mijn persoonlijkheid. Ze testen als het ware of je geschikt bent voor de functie. Dit vond ik erg leuk om te doen. En gelukkig vonden ze dat bij Profource ook, want niet veel later hoorde ik dat ik kon starten!”

“Als je leergierig bent, en jezelf verder wilt ontwikkelen ben je bij Profource aan het juiste adres! Ze nemen de tijd voor je en je kunt de grenzen op zoeken.”– Ken Smit

De cultuur van Profource

Voordat Ken in aanraking kwam met Becruit had hij nog nooit van Profource gehoord. Toch kwam hij erachter dat hij veel van zijn persoonlijke waarden herkent in het bedrijf. Ken: “De mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en het écht samen werken spraken mij direct aan. En dat gevoel is alleen maar sterker geworden nu mijn eerste weken erop zitten. Ik ben gestart met een introductie driedaagse waarin we informatie kregen over Profource, de groeimogelijkheden besproken werden en teambuilding centraal stond. Ik merk als nieuweling dat iedereen me op komt zoeken, vragen stelt en interesse toont. We doen het echt samen en dat maakt het werk zo leuk!”

Word jij Ken’s collega?

Wist je dat Profource op zoek is nog zo’n salestijger als Ken? Ken: “Als je leergierig bent, en jezelf verder wilt ontwikkelen ben je bij Profource aan het juiste adres! Ze nemen de tijd voor je en je kunt de grenzen op zoeken.” Ken jij iemand in je netwerk die geschikt is voor deze functie? Laat het ons dan weten via info@becruit.nl.

Vergelijkbare Blogs

#Jobdone: Een natuurkundige Vermeer bij Capgemini: Geert-Jan de Bont gestart als Solution Manager!  

Hoe maak je van een complex probleem een verhelderend stuk? Daar weet Geert-Jan de Bont…

#Jobdone: a solution from India, Darthick is de nieuwe Azure Solution Architect bij Capgemini! 

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Cliff Vaessens op z’n plek als Cloud Engineer bij Solipsis!

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Niels Spiegelenberg neemt een duik in het diepe als nieuwe Manager Hardware & Software Engineering bij Mpac Langen

Maak kennis met Niels Spiegelenberg! Sinds juli is hij de nieuwe Manager Hardware & Software…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?