René Witjes

In gesprek met René Witjes

Maak kennis met René Witjes. René is begin dit jaar begonnen bij Capgemini als Digital Officer. We spraken met hem over zijn ervaringen met Becruit, keuzes maken en de toekomst van becruitment.

Niet te snel en te makkelijk switchen

René Witjes heeft ruim 25 jaar ervaring in diverse salesfuncties in de technologische sector. Hij stond aan de wieg van de introductie van nieuwe technologieën in de markt, van pinapparaten tot SMS en van voicemail tot mobile apps. Daarnaast was hij jaren actief voor o.a. SAP en Oracle. Eerst rond digitale transformaties op financiële afdelingen met betrekking tot analytics en het gebruik van managementinformatie. De laatste jaren met name rond de digitalisering van de ‘voorkant’; de customer experience en transformatie naar de ‘experience economy’. René: “Ik was al iets langer op zoek naar een nieuwe uitdaging waar ik met mijn ervaring het verschil kon maken. Ik kwam in contact met Cees Kardolus. Wij hebben jarenlang samengewerkt bij SAP en Cees vertelde me een enthousiast verhaal over Becruit en een prachtige kans die voorbij kwam. Hij weet als geen ander wat mij drijft en waar ik naar op zoek ben. Ik werd door hem geattendeerd op een vacature bij Capgemini en hij heeft het laatste zetje gegeven om vol voor deze kans te gaan. Voor mijn gevoel stond er wel het een en ander op het spel, want ik wilde niet te snel en te makkelijk switchen. Ik wilde nu graag een keuze maken voor een langere termijn met voldoende mogelijkheden om aan iets nieuws te bouwen”.

Een andere aanpak dan ik gewend was

“Becruit is me vooral opgevallen door het intensieve persoonlijke contact. Ze spelen kort op de bal en je wordt van A tot Z op een prettige manier begeleid in het gehele proces. Ze kijken vooral naar de mens achter de kandidaat en of jouw persoonlijkheid en ambitie goed past bij de opdrachtgever. Maar de sleutel van het succes was natuurlijk Cees Kardolus. Deze Becruiter heeft zowel mij als Becruit overtuigd. Dit is in ieder geval een andere aanpak dan ik gewend was.”

“De afgelopen jaren heb ik regelmatig contact gehad met recruiters en mezelf vaak de vraag gesteld waarom deze branche zich niet sneller heeft aangepast aan deze tijd. In nagenoeg alle bedrijfstakken ontstaan immers nieuwe businessmodellen die aansluiten op de nieuwe economie en de generatiewisseling. Recruitment beweegt nog niet zo snel mee. Veel bedrijven zijn bijvoorbeeld angstig om oudere medewerkers aan te trekken. Het zou me niets verbazen als we straks bijvoorbeeld arbeidscontracten tekenen voor drie of vijf jaar. Kortom, er gaat ongetwijfeld nog veel veranderen in deze wereld”.

“Becruit is me vooral opgevallen door het intensieve persoonlijke contact. Ze spelen kort op de bal en je wordt van A tot Z op een prettige manier begeleid in het gehele proces.” – René Witjes

Aangesloten bij het netwerk

“Ik ben begin januari gestart bij Capgemini en ik zit uitstekend op mijn plaats. De eerste maanden word je natuurlijk volledig opgeslokt door je nieuwe werkomgeving en ligt de focus bij je nieuwe collega’s en relaties. Maar ik ben natuurlijk ook Becruiter geworden. Ik heb zelfs al enkele mensen uit mijn netwerk geattendeerd op vacatures. Ik vind het prettig om mensen verder te helpen, dus ik verwacht in de toekomst ook wel mijn waarde te bewijzen als Becruiter. Ik moet wel eerlijk zeggen dat het ‘helpen’ en ‘iets teruggeven’ mijn belangrijkste motivatie is. Het financiële voordeel maakt voor mij geen verschil. Daarom vind ik het een uitstekend initiatief dat straks via de Becruit Foundation mensen ervan profiteren die het harder nodig hebben”

Vergelijkbare Blogs

3 redenen waarom Becruit zich maatschappelijk inzet, Bart vertelt!

Het recruitmentlandschap is aan verandering toe. Bij Becruit geloven we dat we door écht samen…

Transformatie met SAFe: Scaled Agile Framework

Transformatie én innovatie in een snel veranderende digitale wereld. Voor veel organisaties vandaag de dag…

Ronald van der Eijk-Rutten

Maak kennis met Ronald van der Eijk-Rutten. Hij is op 1 mei begonnen bij Cadac…

Louis Miltenburg

Maak kennis met Louis Miltenburg! Louis is begin vorig jaar begonnen bij Rabobank als Directeur…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?