Ronald van der Eijk-Rutten

In gesprek met Ronald van der Eijk-Rutten

Maak kennis met Ronald van der Eijk-Rutten. Hij is op 1 mei begonnen bij Cadac Group als Director Operations. We spraken met hem over zijn ervaringen met Becruit, keuzes maken en zijn eerste werkdagen.

Oprechte interesse in de mens

Ronald van der Eijk-Rutten heeft een ruime ervaring in leidinggevende functies bij o.a. Center Parcs en de laatste negen jaar bij Monuta. Recent kwam hij in contact met Becruit om zich te oriënteren op een volgende stap in zijn loopbaan. Ronald: “De afgelopen jaren ben ik actief geweest in de uitvaartbranche en werd ik dagelijks geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven. In deze rol sta je 24 uur per dag ‘aan’ en is het uiterst moeilijk om de balans tussen werk en privé te bewaken. Ik stelde me de vraag of ik dit nog langer wilde doen en waar ik nu mijn voldoening uit haalde? Aan de andere kant ga je je ook afvragen op welke wijze ik mijn opgedane ervaring in andere branches toe zou kunnen passen. Kortom, veel vragen en dan ben je blij als je dit met iemand kan delen.”

“Het eerste gesprek met Bart van Ingen vond ik best bijzonder. Natuurlijk bespreek je je werkzaamheden, ervaringen en ambities, maar het ging vooral over mij als persoon en mijn drijfveren. Ik kreeg een spiegel voorgehouden en ik voelde een oprechte interesse in de mens. Enige tijd later belde Bart me op met de boodschap dat hij een interessante kans voor me zag bij Cadac Group. Ze zochten een Director Operations die op het snijvlak van HR en Operations zou acteren. Iets totaal anders dan de uitvaartbranche, maar ik werd enorm getriggered door de kans om een team verder te brengen. Ik kon weer gaan coachen en begeleiden. Daar ligt mijn passie.  Ik las het functieprofiel en ik hoefde niet lang na te denken om in de pen te klimmen voor een wervelende sollicitatiebrief.”

“Becruit heeft me direct vanaf het begin geholpen met de voorbereiding. Ik kreeg veel leesvoer, maar ook jaarrapporten om me een goed beeld te vormen van de organisatie. Ik kon altijd bellen met mijn vragen en er was een oprechte interesse en betrokkenheid. In het gehele proces heb ik Becruit ervaren als een prettige partner met één doel: de juiste man of vrouw op de juiste plaats. Ik heb ontdekt dat Becruit zich niet alleen verdiept in de kandidaat, maar juist ook in de opdrachtgever. Alleen dan kun je de beste ‘match’ realiseren die lang stand houdt.”

“Waarom in je comfortzone blijven, als daar buiten zo veel meer te beleven valt”– Ronald van der Eijk-Rutten

Soms heb je even een duwtje nodig

“Ik heb nu de eerste werkdagen erop zitten en ik bruis van de energie. Er liggen veel kansen en mogelijkheden en ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. Soms heb je even een duwtje nodig en dat wil ik ook andere senior professionals meegeven. Je comfortzone voelt vaak zo veilig en prettig. Er is altijd wel een reden om niet die grote stap te zetten. Ik heb me dikwijls de vraag gesteld wat het ergste zou zijn dat me zou kunnen overkomen? Ik ben door dit proces ook anders naar de mensen in mijn omgeving gaan kijken. Hebben ze nog steeds de energie van vroeger, is werk en privé wel in balans? Door een simpele vraag te stellen kun je dit onderwerp al prima bespreekbaar maken en een gesprek met Becruit kan je altijd verder helpen met nieuwe inzichten. Zelfs als je uitstekend op je plaats zit.”

Vergelijkbare Blogs

3 redenen waarom Becruit zich maatschappelijk inzet, Bart vertelt!

Het recruitmentlandschap is aan verandering toe. Bij Becruit geloven we dat we door écht samen…

Transformatie met SAFe: Scaled Agile Framework

Transformatie én innovatie in een snel veranderende digitale wereld. Voor veel organisaties vandaag de dag…

Louis Miltenburg

Maak kennis met Louis Miltenburg! Louis is begin vorig jaar begonnen bij Rabobank als Directeur…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?