Veelgestelde vragen

Wat maakt Becruit anders dan andere wervingsbureaus?

 1. Bij Becruit zoeken geen headhunters naar geschikte kandidaten, maar professionals uit het werkveld. Met andere woorden: professionals zoeken professionals. Hierbij maken we gebruik van het netwerk van al onze Becruiters. Dat verstaan wij onder samenwerking.
 2. Bij Becruit delen we de opbrengst. Als een Becruiter een kandidaat met succes heeft gevonden, krijgt hij of zij 25% van de fee. Dat is eerlijk.
 3. Bij Becruit zijn we sneller dan bij de traditionele bureaus. Een doorlooptijd van maximaal 6 weken is heel normaal voor ons. Dat is snel.

Waarom zie ik geen volledige vacatures op jullie website?

De volledige vacatures zijn alleen te zien door Becruiters. Je kunt alleen reageren op een vacature als een Becruiter je voor een vacature aanbeveelt. Je ontvangt dan ook een uitnodiging om een profiel aan te maken. Vanaf dat moment kun je alle vacatures zien.

Hoe krijg ik toegang tot het Becruit-platform?

Je krijgt toegang tot ons platform als je hiervoor wordt uitgenodigd door een Becruiter. Een Becruiter nodigt de mensen uit zijn netwerk uit als hij voor hen een geschikte vacature ziet of jou, als professional, een geschikte Becruiter vindt. Geloof je ook in de werkwijze van Becruit? Wil jij hier graag onderdeel van uitmaken maar heb je nog geen uitnodiging ontvangen binnen jouw netwerk? Stuur ons dan even een mailtje naar info@becruit.nl of bel ons op 06-39044220 dan nemen wij snel contact met je op.

Ik heb een geschikte kandidaat, maar hij of zij wil geen profiel aanmaken op Becruit.

Wat jammer! Het aanmaken van een profiel is een voorwaarde om een kandidaat voor te stellen voor een vacature. De filosofie van Becruit is namelijk dat we samen kandidaten zoeken en vinden. Hierdoor gaat het zoeken sneller en is het goedkoper. Om dit te kunnen doen, maken we gebruik van elkaars netwerken. Dit begint bij “meedoen” en dus vragen we iedereen die interesse heeft om Becruiter te worden de tijd te nemen een profiel aan te maken.

Kunnen andere mensen zien dat ik een Becruit-profiel heb?

Nee. Becruit is een gesloten platform. Dat betekent dat alleen de mensen die je aanbeveelt of zelf voor ons platform uitnodigt jouw gegevens kunnen zien.

Becruit werkt met drijfverentesten. Kan iedereen zo’n drijfverentest doen?

Nee. De drijfverentest is alleen beschikbaar voor Becruiters die in de laatste ronde van een procedure zitten en al een uitnodiging hebben voor een gesprek met onze opdrachtgever.

Wanneer krijg ik mijn fee?

Je krijgt de fee als de kandidaat die je hebt aanbevolen uiteindelijk de baan krijgt. Wij houden je daarvan op de hoogte. Het geldt alleen voor kandidaten die je hebt aanbevolen voor de baan via ons platform op www.becruit.nl. De fee is niet van toepassing als je enkel iemand uitnodigt om deel uit te maken van het platform.

Hoe krijg ik mijn fee uitbetaald?

Je kunt jouw fee op twee manieren laten uitbetalen:

 • Je kunt de fee aan jezelf laten uitbetalen.
 • Je kunt de fee inzetten voor je werkgever om vacatures te plaatsen op het Becruit platform. 10% van deze fee wordt dan in de Becruit Foundation gestort. Zo leveren we samen een maatschappelijke bijdrage aan mooie projecten en initiatieven

Ik wil mijn fee factureren. Kan dat?

Dat kan zeker. Als je een eenmanszaak of een BV hebt kun je de fee aan ons factureren. Dan is het bedrag inclusief 21% BTW.

Hoe moet ik mijn fee opgeven bij de Belastingdienst?

De fee valt onder het “inkomen uit overige werkzaamheden”. Op de site van de Belastingdienst vind je daarover meer informatie: belastingdienst

Wat doet de Becruit Foundation?

De Becruit Foundation ondersteunt projecten die mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt helpen om aan een baan te komen. Becruiters schenken automatisch 10% van de fee aan de Foundation. Deze schenkingen zijn de basis van de financiering van de Becruit Foundation. Becruit heeft deze stichting opgericht om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en geeft op deze manier invulling aan het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Lees hier meer over Becruit Foundation!

Hoe gaat Becruit om met mijn gegevens?

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. En we gebruiken ze alleen voor het doel waarvoor je ze ons hebt gegeven. Wil je precies weten wat wij met jouw gegevens doen? In ons privcaybeleid leggen wij dit uit. Hierin lees je waar we jouw gegevens opslaan en wat we met jouw gegevens doen.

Waarom betaal ik als opdrachtgever een voorbereidingsfee?

Wij hanteren standaard een voorbereidingsfee van €2.500,- bij functies tot €100k. Bij functies van meer dan €100k hanteren we een voorbereidingsfee van €3.750,-. Dit doen wij omdat wij voor u ons netwerk activeren en wij samen naar een geschikte oplossing voor u als opdrachtgever op zoek gaan. Wij willen ons netwerk zo optimaal mogelijk inzetten omdat het ten alle tijden tijd en energie van ze vraagt. Wij willen hiermee de zekerheid bieden dat zij hun netwerk doelgericht kunnen benaderen en dat er vanuit de opdrachtgever commitment is betreffende de functies die wij aanbieden.

Waarom werken wij het liefst exclusief?

Wij hanteren een scherp tarief omdat wij ervan overtuigd zijn snel tot een passende oplossing te komen. Wij maken namelijk gebruik van ons netwerk waarbij professionals, professionals aanbevelen. Uiteraard kan het voorkomen dat de opdracht niet exclusief door Becruit uitgevoerd wordt, hiervoor hanteren wij een aangepast tarief. Wilt u hierover contact dan kan dat via info@becruit.nl.

Neem contact
met ons op

Bel ons

06 39 04 42 20

Email ons

info@becruit.nl

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Chat openen
  💬 Stel je vragen aan Becruit
  Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?