Wout Janssen is het (nieuwe) gezicht van de Becruit Foundation

Wout Janssen is het (nieuwe) gezicht van de Becruit Foundation

Ben jij al bekend met de Becruit Foundation? Met de Becruit Foundation begeleiden en co-financieren we jaarlijks twee maatschappelijke projecten. Steeds weer een ander project en in een andere vorm, maar met hetzelfde doel: blijvende waarde creëren op de arbeidsmarkt. De kartrekker van de Foundation is onze nieuwe collega Wout Janssen. In dit artikel stellen we Wout graag aan je voor. Hoe ziet zijn rol eruit? Waarom heeft hij voor Becruit gekozen? En welke ideeën heeft hij voor mooie projecten? Je leest het hier!

Van projectplan tot uitvoering

Het opzetten en vormgeven van de Becruit Foundation is een mooie uitdaging voor Wout. “Mijn studie Ondernemerschap en Retailmanagement op de HAN in Nijmegen komt hier goed bij van pas. Competenties zoals managen en organiseren, samenwerken en netwerken en communiceren en resultaatgericht handelen, kan ik bij Becruit in de praktijk brengen.” De grote verantwoordelijkheid die hij krijgt en de rol van ‘kartrekker’, is wat Wout het meest aanspreekt. De Becruit Foundation staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en er is een mooi logo ontworpen. Verder is het aan Wout om de stichting in goede banen te leiden. Hij start met het opstellen van een projectplan en neemt vervolgens de uitvoering hiervan voor zijn rekening: van het rondkrijgen van de financiering tot aan het zoeken en contracteren van verschillende partners. “Ik kijk er naar uit om de samenwerking op te zoeken met partners uit de Becruit community. Zodat we er samen een succes van kunnen maken!”   

Blijvende waarde op de arbeidsmarkt 

Het geeft Wout veel voldoening om een rol te spelen in het bieden van kansen aan mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Of dat nu komt door leeftijd, afkomst, sociale status of opleidingsniveau. “Ik heb veel ideeën voor mooie projecten met de Becruit Foundation. De aankomende periode wordt duidelijk wat het eerste project precies gaat zijn. Maar het is in ieder geval iets dat past binnen de wereld van Becruit. Want zo voegen we blijvende waarde toe op de arbeidsmarkt.”

“Het doel van de Becruit Foundation is blijvende waarde creëren op de arbeidsmarkt. Ik ben trots dat ik daar een belangrijke bijdrage aan mag leveren.” 

De kracht van een sterk netwerk

De recruitment wereld is nieuw voor Wout, maar heeft hem altijd al aangesproken. Hij kijkt er naar uit om deze tak van sport – samen met Bart en Chan – eigen te maken. “Het business model van Becruit beschikt wat mij betreft over de meest geschikte aanpak. De waarde van een netwerk wordt binnen de recruitment wereld nogal eens onderschat. Becruit maakt júist gebruik van een sterk netwerk en profiteert van de kracht van een community.” 

Een aanjager met doorzettingsvermogen

Wout heeft Bart leren kennen tijdens een onderzoeksproject voor zijn studie. Hiervoor moest hij ondernemers interviewen en maakte hij een afspraak met Bart. “Omdat Bart ontzettend druk was en op dat moment andere prioriteiten had, moest ik hem voortdurend ‘achter zijn broek zitten’ en herinneren aan ons interview. Dat inspireerde Bart om mij eens uit te nodigen voor een gesprek bij Becruit. Want dat is precies wat ze nodig hadden: een aanjager met doorzettingsvermogen. Deze ‘kwaliteit’ heeft me dus aan mijn nieuwe functie bij Becruit geholpen.

Kennismaken met Wout?

Lijkt het je leuk om persoonlijk kennis te maken met onze nieuwe collega Wout? Of wil je meer weten over de Becruit Foundation? Maak een afspraak met hem via: foundation@becruit.nl  

Vergelijkbare Blogs

Becruit interim is live!

Ruim vier jaar adviseert Becruit de top 100 partners van Nederland over de invulling van…

Hoe trek je medewerkers aan in de arbeidsmarkt anno 2023?

Hoe trek je als (MKB)onderneming nieuwe medewerkers aan anno 2023? Een van de ontwikkelingen in…

Becruit’s zomer blog – Adem in, adem uit! Top 3 meditatie apps

Het is zomervakantie! Een goed moment om te reflecteren op afgelopen tijd en eens goed voor…

Groot nieuws: Becruit is verhuisd!

Misschien heb je het al gehoord, misschien ook niet. We zijn verhuisd naar een nieuw pand!…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?