#Jobdone: Een natuurkundige Vermeer bij Capgemini: Geert-Jan de Bont gestart als Solution Manager!  

Becruiters zijn… creatievelingen!

#Jobdone: Een natuurkundige Vermeer bij Capgemini: Geert-Jan de Bont gestart als Solution Manager! 

Hoe maak je van een complexe vraag een verhelderend stuk? Daar weet Geert-Jan de Bont wel een oplossing voor! Na een uiteenlopende loopbaan is hij onder begeleiding van Becruit een halfjaar geleden gestart als Solution Manager bij Capgemini. Weten hoe hem dat nu vergaat? En wat kunst te maken heeft met een natuurkundige Solution Manager? Lees het in de nieuwe #Jobdone!

De natuurkundige Vermeer van Capgemini

“Hoe ik bij mijn rol als Solution Manager ben gekomen? Dat is een mooi verhaal. Toen ik jong was tekende ik veel. Bij het kiezen van een studie wist ik het: ik ga naar de kunstacademie! Nou, daar ben ik een dag of drie geweest. De kunstacademie was een inspirerende plek met leuke mensen, maar het paste toch niet écht bij me. Mijn tekenlerares van destijds verbaasde zich, want ik koos vervolgens compleet het tegenover gestelde: ik ging Technische Natuurkunde studeren in Delft. Ondanks dat mijn ultieme droom op dat moment in duigen viel, ben ik vandaag de dag nog steeds creatief bezig! Zo heb ik bijvoorbeeld afgelopen jaar meegedaan aan het programma “de Nieuwe Vermeer”, waarbij ik een poging mocht doen om een verloren Vermeer te schilderen, erg interessant. Daarnaast leg ik mooie (sport)wagens vast op doek. Dat vind ik heel gaaf om te doen. Nu vraag je je misschien af, wat doet een creatieveling zoals ik dan in een functie als Solution Manager bij een van werelds grootste ICT-consultancy multinationals? Dat kan ik je uitleggen. Mijn “hobby” heeft namelijk meer met mijn functie te maken dan je wellicht zou denken. Natuurkunde en Solution Management hebben namelijk een gemene deler: op een originele en slimme manier oplossingen bedenken. Dus zo “gek” was deze overstap destijds nog niet. Hier is namelijk de basis gelegd voor het creatief denken in oplossingen, iets dat onmisbaar is in mijn huidige functie!”

Oplossingen voor miljoenendeals 

“Elke dag schilderen was voor mij geen optie. Dat is te eenzaam voor mij. Ik krijg energie van het structureren, puzzelen, organiseren in een complexe omgeving met veel mensen om me heen. En dat vind ik terug in het werk bij Capgemini. Als Solution Manager ontrafel ik de wens van de klant en bedenk met het bid team een oplossing die hier het beste op aansluit. Vanuit een Request For Proposal, waarin klanten aangeven een digitale transformatie te willen doorvoeren binnen hun organisatie, is het mijn taak om te zorgen dat de oplossing (solution) naadloos aansluit op de wens van de klant. Het gaat vaak om meerjarige internationale projecten waarbij sprake is van een miljoeneninvestering, voor klanten in zowel de publieke als de private sector. Daar komt verwachtingsmanagement en heel veel documentatie aan te pas. Het is mijn passie om dit alles samen laten te komen en de juiste solution aan te bieden! Zo komen mijn natuurkundige achtergrond en creatieve oog mooi samen. ”  

Bij Becruit werken ze zorgvuldig en betrokken, er komt altijd een oplossing. Dat is prettig voor een Solution Manager

Échte betrokkenheid

“Bart werd mij aangeraden door een oud-collega, die overigens ook door Becruit is begeleid! Ik mocht dus gelijk kennis maken met een van de krachten van Becruit: een aanbeveling vanuit het netwerk. Een functie die naadloos aansluit op (al) je passies vind je niet zómaar. Ik merkte dat ze bij Becruit zorgvuldig en betrokken te werk gingen, een verdiepingsslag maakten waar vervolgens mooie opties uit voort kwamen. Er was een informele sfeer en het klikte goed. Én er kwam een oplossing, dat is toch wel prettig voor een Solution Manager haha… Doordat Bart analyseerde wat voor persoon ik ben en mij meenam in het bedrijf Capgemini en de mensen daar, wist ik wat mij te wachten stond. Dat gaf me zelfvertrouwen! Hij was er altijd als ik hem nodig had, al was het om me even succes te wensen. Dat is voor mij échte betrokkenheid.”

Win, win, win

“De boodschap die ik aan (toekomstige) Becruiters wil meegeven? Wees vooral eerlijk naar jezelf. Als je hulp nodig hebt bij je zoektocht, wacht niet met zoeken. Ben je iemand die het aandurft om oprecht en eerlijk naar jezelf en ambities te kijken? Dan biedt Becruit jou de helpende hand. Mocht een proces toch tegenvallen, zijn zij er om te sparren over je gedachten of twijfels. Je staat er niet alleen voor, ze denken écht mee. Daarnaast een mooi bijkomend voordeel: zodra je in contact komt met Becruit ben jij een “Becruiter” in het Becruit netwerk. Zo kun je zelf ook bijdrage leveren aan nieuwe carrièrekansen voor vrienden, familie of kennissen in jouw netwerk, hoe gaaf! Als degene die jij aandraagt wordt benoemd, krijg jij een fee als beloning. Win, win, win dus! Nog niet overtuigd? Ik vind team Becruit betrokken en betrouwbaar. Ze werken vanuit een groot netwerk met kennis van de markt! Samen verken je de opties en mogelijkheden in de markt die passen bij jou als persoon en de cultuur waarin je je graag begeeft. Mijn tip? Pak de kans om met Becruit samen te werken met beide handen aan!”

Kun jij net als Geert-Jan een helpende hand gebruiken in jouw zoektocht naar een nieuwe carrièrestap in Data, IT of Technische IT. Bekijk hier de nieuwste functies of neem contact met ons op.

Vergelijkbare Blogs

#Jobdone: a solution from India, Darthick is de nieuwe Azure Solution Architect bij Capgemini! 

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Cliff Vaessens op z’n plek als Cloud Engineer bij Solipsis!

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Niels Spiegelenberg neemt een duik in het diepe als nieuwe Manager Hardware & Software Engineering bij Mpac Langen

Maak kennis met Niels Spiegelenberg! Sinds juli is hij de nieuwe Manager Hardware & Software…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?