#Jobdone: a solution from India, Darthick is de nieuwe Azure Solution Architect bij Capgemini! 

#Jobdone: a solution from India, Darthick is de nieuwe Azure Solution Architect bij Capgemini! 

Hoe is het om je roots en geboorteland achter je te laten voor een hele nieuwe stap in je carrière? Dat deed Darthick Somu, hij verhuisde van India naar Nederland om na een jaar aan de slag te gaan als Azure Solution Architect bij Capgemini! Weten hoe hij dit avontuur heeft ervaren? Lees het in deze #Jobdone! 

The solution for the Solution Architect 

“In 2021 was het moment daar, tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Een grote deze keer: verhuizen naar Nederland om na een jaar te starten in de rol als Azure Solution Architect bij Capgemini. Ik maakte de keuze om mijn roots in India achter mij te laten en te kiezen voor een heel nieuw leven aan de andere kant van de wereld. Een spannende stap, maar een van de beste die ik tot nu toe heb gemaakt. Wat maakte dat deze ene functie mij heeft overgehaald om mijn leven cruciaal om te gooien? Bij Capgemini zijn we bezig met allerlei soorten klantcases als ING-bank, HEMA en Philips. Als Azure Solution Architect mag ik deze klanten helpen en adviseren. Dat maakt dat elke dag anders is. Voor hen bedenk ik oplossingen op basis van hun behoeftes, samen met het technisch team. Daarnaast maak ik deze nieuwe tools en oplossingen begrijpelijk, zodat deze voorgesteld kunnen worden ter verbetering voor de betreffende organisatie. En nu, nu kwam er een oplossing mijn kant op: een nieuwe baan! In deze rol kan ik een mijn grootste passies verder vormgeven: informatie en technologie!”  

“Trust Becruit and work on the feedback given by them, they will get the job done for you.” 

I saw IT all 

“In deze specifieke functie rol je niet zomaar natuurlijk. Wat mijn verhaal net even anders maakt dan de andere Becruiters? Ik ben geboren in India, een wereld van verschil, letterlijk. Zowel persoonlijk als de IT-wereld. In 2008 behaalde ik de Bachelor of Technology (B. Tech) in Computer Science and Engineering met daarnaast de Master of Business Administration (MBA) in Information Systems Management, een hele mond vol. Ik werd geselecteerd bij Infosys Technologies via campuswerving in India. Een multinationaal IT-bedrijf in Bengalura. Daar begon mijn carrière als software ingenieur en legde ik de basis voor mijn verdere loopbaan. De jaren daarna klom ik verder de ladder op: technisch leider, projectleider en Azure-architect. Inmiddels heb ik 13 jaar ervaring op het gebied van informatie en technologie.” 

An anchor

“Inmiddels woon ik in Eindhoven samen met mijn vrouw en twee zoontjes van 6 en 3 jaar. De verhuizing was ook een grote stap voor hen. Ik veranderde niet alleen van baan, ook het leven van mijn gezin. Best spannend, een heel nieuw land met een andere cultuur en gewoontes. Dan is het fijn als er een “anker” in een veilige haven is waar je kunt blijven drijven. Dat was Bart van Becruit! Hij is er in het gehele sollicitatieproces voor mij geweest. Hij liet mij voornamelijk in de lead, maar ik kon altijd op hem terugvallen wanneer dat nodig was. Dat gaf mij enorme zelfvertrouwen. Na elk gesprek kreeg ik persoonlijke feedback van Bart. Dat heeft me geholpen om te begrijpen wat er werd verwacht en wat er moet gebeuren om aan de verwachtingen te voldoen.”

Get the job done!

“Wat mij opviel is dat het team van Becruit de volledige verantwoordelijkheid neemt om je te helpen en begeleiden naar een nieuwe uitdaging. Zij hebben oprechte interesse in jou als persoon en doen waar ze goed in zijn: luisteren, analyseren, begrijpen en jou begeleiden naar een functie en organisatie die naadloos aansluiten. De boodschap die ik aan andere (internationale) Becruiters wil meegeven?: Trust Becruit and work on the feedback given by them, they will get the job done for you! “ 

Wil jij net als Darthick een (internationale) carrièrestap maken in Data, IT, Technische IT? Laat onze Community Manangers je helpen! Bekijk hier de nieuwste functies of neem contact met ons op.

Vergelijkbare Blogs

#Jobdone: Een natuurkundige Vermeer bij Capgemini: Geert-Jan de Bont gestart als Solution Manager!  

Hoe maak je van een complex probleem een verhelderend stuk? Daar weet Geert-Jan de Bont…

#Jobdone: Cliff Vaessens op z’n plek als Cloud Engineer bij Solipsis!

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Niels Spiegelenberg neemt een duik in het diepe als nieuwe Manager Hardware & Software Engineering bij Mpac Langen

Maak kennis met Niels Spiegelenberg! Sinds juli is hij de nieuwe Manager Hardware & Software…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?