#Jobdone: Cliff Vaessens op z’n plek als Cloud Engineer bij Solipsis!

#Jobdone: Cliff Vaessens op z’n plek als Cloud Engineer bij Solipsis!

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk, maar je hebt geen idee waar te beginnen? Dat waren vragen die het afgelopen jaar bij Cliff Vaessens speelde zonder dat hij er erg in had. Totdat Becruit in de lucht kwam. Dat gaf hem antwoorden én een nieuwe baan als Cloud Engineer bij Solipsis, dé partner in digitale IT transformatie. Hoe dat proces is verlopen? Je leest zijn ervaringen in de nieuwe #Jobdone!

Ambities in de IT-wereld

“Toen ik 17 jaar was studeerde ik af als timmerman, maar mijn passie lag eigenlijk altijd al in de IT-wereld. Mijn vader werkte toen bij BNP Paribas Fortis. Een mooi opstapje om van mijn passie mijn werk te maken. Dat gaf mij de kans om meerdere certificeringen te behalen in het Microsoft landschap. Omdat Solipsis Microsoft georiënteerd is komt dat nu goed van pas. Solipsis ontwerpt, realiseert en beheert IT-infrastructuren en bedrijfsapplicaties voor het MKB, waarvoor ik mij nu inzet als Cloud Engineer. Inmiddels ben ik gestart bij de Solipsis Academy om mij te certificeren voor Azure. Een mooi ontwikkeltraject om uiteindelijk door te groeien naar Azure Architect. Door deze stap samen met Becruit en Solipsis aan te gaan, kom ik zo toch in de IT-wereld terecht die ik altijd al ambieerde.”

“Doordat Becruit contact met mij zocht, triggerde dat iets waardoor mijn voelsprieten uit gingen staan.”

De jungle van de arbeidsmarkt

“Tegenwoordig is de arbeidsmarkt een jungle met veel druk en uitdagingen. Waar sta jij in dit verhaal? Voel jij je wel gezien en gehoord? Destijds werd ik helemaal plat gebeld door recruiters. Dan moet er maar net die persoon tussen zitten waar je van denkt: “ja, hier wil ik mijn weg door deze jungle mee vervolgen!”. Ik houd van vastigheid en ben een loyale werknemer, dus ik stap niet zómaar over naar een andere werkgever. Het voelde daarom wat onaangenaam om zelf de stap te gaan zetten. Helemaal als je altijd bij dezelfde werkgever hebt gewerkt zoals ik. Doordat Becruit contact met mij zocht, triggerde dat iets waardoor mijn voelsprieten uit gingen staan. Door eens écht te gaan praten worden je ambities ineens heel duidelijk. Ik had niet verwacht dat ik met een grote glimlach uit het oriënterende gesprek zou stappen. De spreekwoordelijke grote olifant die ik in kamer zag, verdween ineens.”

Becruit to the rescue

“De begeleiding van Becruit heb ik van begin af aan ervaren als discreet, met een prettige en informele communicatieve benadering. Waarom ik wel met Becruit verder wilde? Bij het allereerste contact had ik gelijk een heel comfortabel gevoel. Het voelde alsof ik Vincent en Cas al langer kende. Echt luisteren naar de persoon achter het cv, alles waar ik toen behoefte aan had. Zij kwamen précies op het juiste moment in de lucht. Misschien was ik onbewust al die tijd al opzoek naar deze hulp, maar durfde ik dat niet te erkennen. Dan is het fijn als de juiste mensen jou de juiste “tools” kunnen aanreiken die je op dat moment nodig hebt.”

Kruip uit je comfort zone

“Wat ik andere Becruiters wil meegeven die zich herkennen in mijn verhaal? Als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk kan ik alleen maar zeggen: blijf niet verankerd liggen in je veilige haven, maar kom tot concrete acties! Durf ervoor open te staan om te praten. Becruit werkt op basis van de kracht van aanbevelingen uit het netwerk. Nu heeft Becruit contact met met mij opgenomen, maar dat kan ook vice versa natuurlijk. Het in contact komen is voor mij namelijk de trigger geweest om dit traject wél aan te gaan. Soms is het gras groener dan je van tevoren had gedacht. Kruip uit je comfort zone en go for it!”

Kun jij net als Cliff de juiste begeleiding gebruiken in de huidige jungle van de arbeidsmarkt? Laat onze experts je helpen naar een nieuwe carrièrestap in Data, IT, Technische IT . Bekijk hier de nieuwste functies of neem contact met ons op

Vergelijkbare Blogs

#Jobdone: Een natuurkundige Vermeer bij Capgemini: Geert-Jan de Bont gestart als Solution Manager!  

Hoe maak je van een complex probleem een verhelderend stuk? Daar weet Geert-Jan de Bont…

#Jobdone: a solution from India, Darthick is de nieuwe Azure Solution Architect bij Capgemini! 

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Niels Spiegelenberg neemt een duik in het diepe als nieuwe Manager Hardware & Software Engineering bij Mpac Langen

Maak kennis met Niels Spiegelenberg! Sinds juli is hij de nieuwe Manager Hardware & Software…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?