#Jobdone: Günter start als Sales Quality Assurance & Testing bij Sogeti

#Jobdone: Günter start als Sales Quality Assurance & Testing bij Sogeti 

Maak kennis met Günter! Per 1 augustus is hij als Sales Quality Assurance & Testing bij Sogeti gestart. Sogeti biedt end-to-end services met de focus op Digital, Cloud, Automation, Testing, DevOps en Cyber Security. In zijn nieuwe rol versterkt Günter het salesteam binnen de divisie Digital Assurance & Testing. Zijn belangrijkste uitdaging? De veranderende klantbehoefte vertalen naar waardevaste IT-oplossingen. In deze #jobdone vertelt Günter over de route die hij heeft afgelegd en zijn ervaring met Becruit. Benieuwd? Lees dan verder! 

Wortels in IT-wereld 

“Van origine ben ik een techneut. Als afgestudeerd informaticus heb ik 11 jaar inhoudelijk in de IT gewerkt. Zo ben ik als programmeur aan de slag gegaan en heb ik zelf veel software ontwikkeld én getest. Na een tijdje kwam ik erachter dat ik mijn energie haal uit het helpen van organisaties. Ik word blij van écht met een klant meedenken en zo voor hen van toegevoegde waarde te zijn. Een rol als programmeur bleek toch iets te eenzijdig voor me. Daarom heb ik – al heel wat aantal jaren geleden – de stap gezet naar de commerciële kant. Tot op de dag van vandaag haal ik enorm veel plezier uit klantcontact. Samen met de klant bijt ik mij vast in het probleem en zoeken we de best mogelijke, inhoudelijk oplossing. In mijn nieuwe rol bij Sogeti krijg ik die mogelijkheid!”

Koploper in het testvak 

“Sogeti was voor mij geen onbekende. Ik volg het bedrijf al jaren. Wat mij zo aanspreekt is dat ze zich hard maken voor de inhoud van het testvak. Als je het mij vraagt zijn ze op dat gebied koploper. Zo zijn er maar weinig organisaties waarin je echt een inhoudelijke discussie met elkaar kunt aangaan. Dat past goed bij mij, want met mijn roots in IT ben ik zelf ook gebrand op de inhoud. Ik vind het belangrijk om een klant zo goed mogelijk te helpen: de kern van het probleem staat altijd voorop. Aangezien Sogeti – naast detachering – ook testdiensten levert, zijn er diverse mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Goed luisteren, meedenken en prettige interactie is daarvoor belangrijk. En dat past perfect bij hoe ik als persoon ben!”

Aandacht voor loopbaan

“Per 1 augustus ben ik gestart in mijn nieuwe rol! Ik heb enorm veel zin om in de materie te duiken en alle proposities van Sogeti eigen te maken. Vanwege de ervaring die ik meeneem, richt ik mij op een enorm breed scala aan branches. Van overheid tot technische bedrijven: alles komt voorbij. Wat ik waardeer aan Becruit is dat zij inzagen dat ik met mijn leeftijd (58), een hele bulk aan ervaring uit verschillende branches meeneem. De samenwerking was daarom erg prettig. Met Bart voelde ik meteen een klik en hij stelde gewiekste vragen gedurende het proces. Wat ik vooral opvallend vond was de persoonlijke aanpak en betrokkenheid van Becruit. Voor elk sollicitatiegesprek bij Sogeti belde Bart mij nog even op om het samen voor te bereiden. Zelfs wanneer er weinig voor te bereiden was, hing hij toch even aan de telefoon en wenste me succes! Dat stel ik zeker op prijs.”

 


Vergelijkbare Blogs

#Jobdone: Een natuurkundige Vermeer bij Capgemini: Geert-Jan de Bont gestart als Solution Manager!  

Hoe maak je van een complex probleem een verhelderend stuk? Daar weet Geert-Jan de Bont…

#Jobdone: a solution from India, Darthick is de nieuwe Azure Solution Architect bij Capgemini! 

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Cliff Vaessens op z’n plek als Cloud Engineer bij Solipsis!

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Niels Spiegelenberg neemt een duik in het diepe als nieuwe Manager Hardware & Software Engineering bij Mpac Langen

Maak kennis met Niels Spiegelenberg! Sinds juli is hij de nieuwe Manager Hardware & Software…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?