#Jobdone: Niels Spiegelenberg neemt een duik in het diepe als nieuwe Manager Hardware & Software Engineering bij Mpac Langen

#Jobdone: Niels Spiegelenberg neemt een duik in het diepe als nieuwe Manager Hardware & Software Engineering bij Mpac Langen

Maak kennis met Niels Spiegelenberg! Sinds juli is hij de nieuwe Manager Hardware & Software Engineering bij Mpac Langen. Mpac Langen ontwerpt en produceert kartonneer- en verpakkingsmachines voor bedrijven over de hele wereld. Met deze carrièrestap neemt Niels als hobbyduiker een duik in het diepe. Benieuwd hoe het is om na een omvangrijke loopbaan te starten bij een internationale organisatie in post-coronatijd? Je leest het in de in deze nieuwe #Jobdone!

Op expeditie bij Mpac Langen

“In mijn loopbaan ben ik ooit begonnen Software Engineer bij een System Integrator. Daarna heb ik deze vervolgd bij Moba group als Software developer en Software Architect. Een paar jaar later heb ik via een externe recruiter de stap gemaakt naar Hollander Techniek, waar ik zes jaar heb gewerkt als Team Leader, Lead Software Engineer en Solution Architect Industrial Automation. Best een lijstje kun je zo zeggen. In deze periode heb ik mezelf doorontwikkeld op technisch gebied. Vervolgens kwamen daar management gerelateerde taken bij. Toen kwam ik tot de conclusie dat daar mijn ambitie ligt.

In mijn vrije tijd duik ik graag en doe ik aan speleologie. Ik hoor je denken “speleologie?”. Eens per jaar ga ik op expeditie in Kroatië om nieuwe grotten te ontdekken. Mijn avontuurlijke karakter zie je ook terug in mijn loopbaan. Ik ben altijd opzoek naar iets nieuws waarin ik mezelf kan ontwikkelen. Vandaar ook deze nieuwe uitdaging als Manager Hardware & Software Engineering. Via mijn netwerk werd ik gewezen op deze functie, waarna ik vervolgens samen met Vincent van Becruit op expeditie ging. Dit keer in de wereld van Mpac Langen.”

“Bij het maken van een carrièreswitch kan ik maar niet genoeg benadrukken hoe belangrijk ik persoonlijk contact vind. Précies dat is voor mij een van Becruits sterke punten geweest.

Duik in het diepe na de pandemie

“Als manager ben ik nu verantwoordelijk voor het reilen en zijlen binnen de afdeling Electrical Engineering. Dat houdt in het managen van projecten en beoordelen welke resources daarvoor nodig zijnen het coachen en ontwikkelen van collega’s. Daarnaast maak ik dankzij mijn technische achtergrond data inzichtelijk voor mijn collega’s. Als gevolg van de pandemie hebben we nu te maken met extreem lange levertijden. Dat brengt enige uitdagingen met zich mee. Denk aan het managen van de afronding van huidige projecten en het aangaan van nieuwe opdrachten. Zoals je inmiddels weet duik ik daar graag in. Hierbij komt mijn ervaring met datavisualisatie weer van pas. Het geeft mij energie dat ik hiermee onze afdeling in haar kracht kan zetten om samen deze uitdagingen aan te gaan, die recht doen aan het servicelevel dat we bij Mpac Langen nastreven.”

‘In zee’ door Becruit 

“Bij het maken van een carrièreswitch kan ik maar niet genoeg benadrukken hoe belangrijk ik persoonlijk contact vind. Précies dat is voor mij een van Becruits sterke punten geweest. Via een connectie uit mijn netwerk is Becruit met mij in contact gekomen, dit vind ik erg mooi! Met een connectie uit je netwerk heb je een veel persoonlijkere band. Dát heeft mij getriggerd om de expeditie met Becruit aan te gaan.

De community managers van Becruit kennen de inhoud van de functies. Vincent wist goed te vertellen wat Mpac doet en waar ze naar opzoek waren. Dat is niet bij elke recruitmentpartij vanzelfsprekend. Het is altijd de vraag: gaan ze voor de massa; hoe meer hoe beter? Of zoeken ze echt naar een klik met de kandidaat, om deze persoonlijk te begeleiden in de vervolgstap van zijn of haar carrière? Bij Becruit is dat zeker het laatste. Het feit dat ik dit samen met Becruit ben gaan onderzoeken onder het mom van: “laten we gewoon beginnen en zien waar we samen uitkomen”, gaf mij het vertrouwen om daadwerkelijk een nieuwe stap te maken. Dit gegeven in combinatie met de gemoedelijke, informele maar zeker ook professionele sfeer binnen Becruit, is 100% de reden dat ik met Becruit en Mpac Langen in zee ben gegaan.”

Ben jij net als Niels toe aan een nieuwe uitdaging in de sectoren Data, IT, Technische IT & Techniek. Alleen weet je niet waar je moet beginnen? Laat onze experts je begeleiden naar een nieuwe stap! Bekijk hier de nieuwste functies of neem contact met ons op

Vergelijkbare Blogs

#Jobdone: Een natuurkundige Vermeer bij Capgemini: Geert-Jan de Bont gestart als Solution Manager!  

Hoe maak je van een complex probleem een verhelderend stuk? Daar weet Geert-Jan de Bont…

#Jobdone: a solution from India, Darthick is de nieuwe Azure Solution Architect bij Capgemini! 

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…

#Jobdone: Cliff Vaessens op z’n plek als Cloud Engineer bij Solipsis!

Wat als je voelt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging in je werk,…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?