3 redenen waarom Becruit zich maatschappelijk inzet, Bart vertelt!

Becruiters zijn… betrokken!

3 redenen waarom Becruit zich maatschappelijk inzet, Bart vertelt!

Het recruitmentlandschap is aan verandering toe. Bij Becruit geloven we dat we door écht samen te werken, zorgen voor waarde creatie en carrière geluk. We zijn graag betrokken! Bij jou als Becruiter en bij onze partners in de Data, IT en technische IT-sector. Maar wist je dat we ons óók graag inzetten voor organisaties met een maatschappelijk karakter? Waarom? Lees snel verder! 

Becruit is actief binnen de expertises Data, IT & Technische IT. We ondersteunen onze partners in het vinden van senior professionals die van grote waarde zijn voor hun organisatie. En helpen hen bij het invullen van tactische én strategische posities die nodig zijn voor het ontwikkelen en implementeren van strategische keuzes. Onze Community, die we graag Becruiters noemen, bevinden zich ook binnen deze expertises. Door de samenwerking op te zoeken van – de Becruiter x partner x team Becruit – zijn we ervan overtuigd samen tot het beste resultaat te komen. Met onze community en 50+ partners durven we ons hierin inmiddels experts in te noemen. Máár vanuit onze expertises maken wij ook een uitstapje naar rechts, we zetten ons namelijk ook maatschappelijk in! En dat om drie belangrijke redenen, Bart legt uit:

1. Samen met én voor elkaar     

“Be together”, misschien dat je het al vaker voorbij hebt zien komen. Samen met onze Becruit community leggen we de lat hoog! Om niet alleen het beste uit onszelf – maar juist ook uit de ander – te halen. Dié overtuiging wilden we verder effectueren, daarmee is de Becruit Foundation ontstaan. In deze foundation draait alles om samen iets terug doen voor een ander. Hier startte naast onze expertises in Data, IT en Technische IT de basis van onze maatschappelijke visie!”

2. Gelijke kansen      

“We zijn ons ervan bewust dat niet iedereen gelijke kansen op de arbeidsmarkt heeft: een actueler onderwerp dan ooit tevoren. Zo hebben werkzoekende professionals te maken met uitdagingen rondom leeftijd, afkomst, sociale status of opleidingsniveau. Met de Becruit Foundation begeleiden en co-financieren we projecten voor verschillende doelgroepen die niet altijd eerlijke kansen krijgen, maar wel verdienen. Met het ondersteunen van maatschappelijk betrokken partners zoals de ACBN en Humanitas geven we de opbrengst terug aan onze Becruit Foundation. Zo kunnen we straks nog meer maatschappelijke vraagstukken oplossen en organisaties verder helpen!”

3. Aanbevelingen vanuit het netwerk: een succes!     

“Bij Becruit werken we op basis van aanbevelingen vanuit onze eigen community van (IT-)professionals en dat is een succes! Dankzij ons netwerk, hebben wij ook maatschappelijke organisatie het ACBN Evenementenbureau – Stichting Vierdaagsefeesten succesvol mogen ondersteunen. Uit deze zoektocht zijn twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht benoemt. Waarom de ACBN? De ACBN schrijft mee aan de toekomst van de stad Nijmegen; bijvoorbeeld met een uniek en iconisch evenement als de Vierdaagsefeesten. Alles wat zij doen is gericht op één doel: samenwerken om Nijmegen op de kaart te zetten als dé culturele stad van Nederland, waar íedereen meedoet. Mooi dat wij – met hart voor de Nijmeegse stad – hier op onze manier een bijdrage aan hebben kunnen leveren. Daarnaast zetten we ons momenteel in voor de landelijke vrijwilligersorganisatie Humanitas. die zorgt voor impact binnen de maatschappelijke thema’s eenzaamheid, opvoeden, detentie, verlies, opgroeien en thuisadministratie.”

Kun jij hulp gebruiken?    

Kun jij ook gerichte hulp en begeleiding gebruiken bij het invullen van maatschappelijke posities binnen jouw organisatie? Neem gerust contact op, we maken graag tijd voor jouw verhaal!    

Vergelijkbare Blogs

Transformatie met SAFe: Scaled Agile Framework

Transformatie én innovatie in een snel veranderende digitale wereld. Voor veel organisaties vandaag de dag…

Ronald van der Eijk-Rutten

Maak kennis met Ronald van der Eijk-Rutten. Hij is op 1 mei begonnen bij Cadac…

Louis Miltenburg

Maak kennis met Louis Miltenburg! Louis is begin vorig jaar begonnen bij Rabobank als Directeur…
Chat openen
💬 Stel je vragen aan Becruit
Hoi, kunnen we je ergens mee helpen?